top of page

de vergeetbus

Bachelorproef

Een beeldverhaal over een jongetje dat terminaal ziek is, dat ondanks het ernstige thema op een speelse manier wordt verteld, zodat het ook voor kinderen aangenaam is om te lezen. 
Een muur van kleurrijke blokjes die de ziekte symboliseert, een cliniclown die flauwe moppen vertelt en een brievenbus vol kindertekeningen zorgen ervoor dat dit zware verhaal op een lichte manier wordt weergegeven.

Foto1boek.jpg

Dante wil later architect worden. Hij bedenkt de gekste gebouwen.

Zowel Dante's papa als zijn beste vriend begrijpen zijn ideeën niet altijd. 

Foto4boek.jpg

Dante is snel gefrustreerd. Niet alleen omdat zijn naasten hem niet begrijpen, maar ook omdat hij niets kan doen tegen de enorme muur achter zijn bed.

Foto3boek.jpg

Wanneer zijn papa hem vertelt over de kleine Napoleon die met zijn enorme rijk heel veel veldslagen won, geeft dit Dante inspiratie voor zijn strijd met de muur. Hij maakt een eigen leger, van zijn speelgoed. Maar een leger van speelgoed, dat klinkt niet echt gevaarlijk.

Foto2boek.jpg

Dante heeft zijn eigen cliniclown die hem probeert te helpen. Dante is namelijk erg ziek en de muur staat voor zijn ziekte. Die muur wordt groter wanneer hij zich slechter voelt, maar krimpt ook als hij zich beter voelt. De cliniclown kan er voor zorgen dat de muur krimpt, maar hij kan hem niet doen verdwijnen

foto5boek.jpg

De hele tijd probeert Dante zijn ziekte te verbergen, en ziet hij zichzelf niet ziek aan. Totdat hij beseft dat hij de muur niet stuk zal krijgen. Hij ziet dan hoe mager en bleek hij eruitziet. Op het einde van het verhaal tekent hij nog snel een hamburgerkraam en een kapsalon naast het kinderziekenhuis, voordat hij in zijn eigen gecreëerde wereld stapt.

bottom of page